Pressemeddelelse

Debutplakat

Debutkoncert for prisvindende blokfløjtenist
Pernille Petersen, der det seneste år har markeret sig stærkt internationalt, debuterer midt i september på blokfløjte fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole

Debutkoncerten spilles 14.09.2010 på Syddansk Musikkonservatorium i Odense og 16.09.2010 i Odd Fellow Palæets koncertsal i København.

Pernille Petersen har allerede en omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland. Pernille Petersen har det seneste år bevist sin musikalitet og virtuositet som vinder af den prestigefyldte Moeck/SRP Recorder Solo Competition i London i november 2009, som den første dansker nogensinde. I maj 2010 vandt Pernille Petersen den første Mieke Van Weddingen Recorder Competition i Mechelen i Belgien.

Debutprogrammet er meget varieret og præsenterer mange facetter af Pernille Petersens blokfløjtespil. Programmet spænder fra 1300-tallets middelaldertoner til 2 uropførelser af prominente danske komponister.

Kasper Rofelt og Mogens Christensen har fornyet blokfløjtens repertoire og komponeret 2 krævende og virtuose stykker i anledning af den forestående debut.

Mogens Christensen, der er en særdeles veletableret komponist, har skrevet en duo for blokfløjte og accordeon med dramatiske navn Feuerspigel. Dette stykke bliver opført i samspil med Bjarke Mogensen.

Kasper Rofelt, der i rasende fart etablerer sig som en af de meget produktive og dygtige komponister i Danmark, har skrevet et solostykke, som uropføres ved Pernille Petersens debut.

Pernille Petersens store interesse for musik for barokken afspejler sig også i programmet. Der vil blive spillet stykker af Uccelini, Vivaldi, Leclair og Castrucci, som repræsenter forskellige perioder og stilarter i barokken.

Pernille Petersen har netop indspillet 8 sonater af Pietro Castrucci og ved koncerten har Pernille Petersen valgt at spille én af de to sonater, som hun selv har transskriberet. Den var oprindelig skrevet for violin ligesom de øvrige 6 sonater, som Castrucci selv omarbejdede for blokfløjte. Cd’en forventes at udkomme i løbet af efteråret. Ved koncerten medvirker Gunnhild Tønder på cembalo og Hanna Loftsdottir på cello ved opførelsen.

Den store og særdeles virtuose koncert i c-mol af Antonio Vivaldi opføres med et mindre strygeensemble.

Tid og sted:
14. september kl. 19.30: Syddansk Musikkonservatorium, Odense. Islandsgade 2, 5000 Odense C. Gratis entré.

16. september kl. 20.00: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, 1260 København K. Entré: 80/50.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *