De store i det små – tourné med Concerto Copenhagen

Fra Concerto Copenhagens venners nyhedsbrev:

“Blokfløjte-stjernen Pernille Petersen på tourné med CoCo
Det er første gang Pernille spiller sammen med CoCo. Nedenfor bringer vi et lille indlæg, hvor hun fortæller om det aktuelle repertoire og om sine forventninger til samspillet med CoCo. “De store i det små” er titlen på en række koncerter i august måned. Der spilles værker af Telemann, Vivaldi og Bach. Udover Pernille Petersen medvirker som solister Katy Bircher, tværfløjte og blokfløjte, Jane Gower, fagot og Fredrik From, violin.

Koncerten kan opleves i:
– Østermarie Kirke, Bornholm 16. august
– Dronninglund Slotskirke, 17. august
– Skagen Kirke 18. august
– Lille Vildmose Centret 19. august
– Garnisons Kirke 20. august er desværre aflyst
– Søbygaard, Ærø 22. august
– Børnekoncert, Søbygaard 23. august
– Brunnenthal, Tyskland 26. august

Åben prøve forud for tournéen i Garnisons Kirke
onsdag den 15. august kl. 17 – 18.30
Som et plaster på såret for den aflyste koncert i Garnisons kan CoCo venner få mulighed for at få et lille indtryk af koncerten, idet Lars Ulrik Mortensen atter engang åbner dørene. Tilmelding ikke nødvendig. Desværre udsendes koncerten IKKE i Danmarks Radio – i hvert fald ikke i august.
Ved en koncert 24. september i Garnisons (nærmere herom i CoCos efterårsprogram) spiller Pernille Petersen igen med Concerto Copenhagen i forskellige “programmusik-værker” af Vivaldi, Telemann, Biber, Rebel og Schmelzer.

På opfordring af Venneforeningen har Pernille sendt os følgende indlæg:
“Jeg glæder mig meget til det kommende CoCo projekt. Det bliver stort og spændende for mig at spille med Lars Ulrik Mortensen og det fantastiske ensemble. Jeg forventer gnistrende sammenspil, stor spilleglæde og levende musiceren.
I Telemann koncerterne vil I høre den musik, der fik os alle til at elske barokken. Smukke Largoer og svingende Allegroer. Især sidstesatsen i blokfløjte/fløjte koncerten er et hit der får jorden til at dundre under bjergkongens fjelde. Dobbelt koncerterne er især spændende i kraft af samtalerne mellem de to solister og orkesteret. Udfordringen er at finde en fælles frasering på trods af forskellene i instrumenternes natur.
Vi skal også spille Bachs Brandenburgkoncert nr. 4, som jo er fantastisk kompleks musik med så mange lag, at man virkelig skal holde tungen lige i munden. Men på trods af det har musikken stadig en lethed og er dansant og fængende.
Det er skønt for mig at få lov til at spille disse koncerter fra kerne- og hjerte-repertoiret og jeg glæder mig meget til de mange koncerter rundt om i landet.””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.