The New Consort: Isola Abbandonata

De næste par uger giver The New Consort to koncerter under overskriften “Isola Abbandonata” (Den øde Ø).

Med værker af komponister som bl.a. Monteverdi, Merula, Purcell, Uccelini og Frescobaldi vil tilhørerne blive ført ud på en rejse i forladtheden og længslen i mangfoldige udgaver. Lige fra den helt konkrete fysiske isolation f.eks. i sagnet om Ariadne, der forlades på øen Naxos af sine elskede Teseus til kejser Neros ulykkelige hustru Ottavia, der forvises til en øde ø, da kejseren bliver træt af hende, og videre til jomfru Marias længsel og forladthed, da hun gennemlever sønnens lidelseshistorie. Igen videre igennem nogle af de mange andre musikalske udtryk for ikke gengældt kærlighed, som er så stor en inspiration og drivkraft i poesiens og musikkens verden. Men det er ikke alt sammen længsel og lidelse: hvem ved, måske ender det lykkeligt?


New Consort er et nyt ungt ensemble, der består af Pernille Petersen på blokfløjte, Hanna Loftsdottir på barokcello/ gambe, Gunnhild Tønder på cembalo og mezzosopran Maria Kontra. De fire medlemmer af ensemblet har arbejdet sammen i forskellige sammenhænge i løbet af de sidste par år, men har i New Consort fundet sammen om glæden for den helt tidlige musik.

Ensemblets sammensætning af instrumenter og vokal kombineres på flere måder i det afvekslende repertoire, der omfatter sange med cembaloledsagelse, såvel som sonater for soloinstrument og cembalo samt værker, hvor hele ensemblet spiller sammen.

De to koncerter er:
19. februar kl. 16.00: Frihavns Kirke, Willemoesgade 68, 2100 København Ø.
4. Marts kl. 15.00: Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers.

One Reply to “The New Consort: Isola Abbandonata”

  1. Hello from Spain

    I have heard your alto music and actually it was very nice. I love baroque music and now I’m trying alto recorder music, so thank you very much for your performance, you are a very good musician.

    Best Regards
    Juan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *