Norges tourné med Woodpeckers Recorder Quartet

Pernille er nu blevet fast medlem af blokfløjtekvartetten Woodpeckers og tournerer i disse uger rundt i området omkring Stavanger med Rikskoncerterne. Kvartetten spiller skoleforestillingen “Kvidrende klange” på områdets skoler og oplever en masse på vejen.

Besøg kvartettens hjemmeside på: woodpeckersquartet.wordpress.com

og se en video fra sidste års optræden i porto her:

Se desuden præsentation af kvartetten her:

Læs mere:
Woodpeckers Recorder Quartet er en dynamisk gruppe unge musikere, som alle deler samme passion for at spille al slags tidlig og ny musik på deres instrument – blokfløjte. De mødtes under deres studier hos Dan Laurin ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige. Her fandt de hurtigt ud af, at de trivedes både som venner og som musikalske partnere i sammenspil. De er fortsat med at spille sammen efter studierne og med baggrund i Sverige, Danmark, Norge og Irland har ensemblet Woodpeckers vist at de har noget særligt at byde på. Kvartetten har specialiseret sig i at spille musik fra baroktiden samt at udvikle nyt repertoire i dialog med unge komponister fra Norden og Europa. De ønsker at vise alle nuancer og muligheder som deres elskede instrument har at byde på, særligt da blokfløjten tit har et noget ufortjent dårligt stempel.
Woodpeckers har spiller jævnligt i norden og har blandt andet optrådt ved Stockholm Early Music Festival og repræsenteret Skandinavien ved REMA showcase i Portugal, der blev optaget af Mezzo og Portogisisk radio og sendt over hele Europa. Alle medlemmerne er absolutte talenter og førende inden for deres felt, hvor de har profileret sig som solister og vindere af internationale musikkonkurrencer med koncerter over hele verden.

Woodpeckers Recorder Quartet består af:

Katarina Widell: www.katarinawidell.com
Caroline Eidsten Dahl: www.eidstendahl.no
Kate Hearne: www.katehearne.com
Pernille Petersen: www.pernillepetersen.dk

Med programmet Kvidrende Klange har de tourneret med skolekoncerter i Sverige og Norge og inspireret tusinder af børn.

I programmet ”Kvidrende Klange” præsenterer blokfløjterne musik helt fra 1400 tallet og frem til vår tid. Programmet bruger værker af J. S. Bach blandet med musik inspireret af fugle og dyreverdenen. F.eks. i stykket ”Sitting Ducks” af Chiel Meijering hvor vi møder fire personer som er ”lette mål”, med skænderier, maskingeværskud og voldsom dramatik, men som heldigvis ender godt. Det at spille sammen er som en slags samtale, bare at toner er ord.
Vi skal også en tur igennem det vilde vesten i stykket ”Smoking Guns” af Gus Haverkate, hvor vi møder både cowboys, heste, køer og banditter! Gennem koncerterne præsenteres alle blokfløjtens størrelser, omfang og variationsmuligheder med det formål at børnene går hjem fra koncerten fulde af nysgerrighed og inspiration og lyst til at opdage med blokfløjte og dejlig musik. Koncerten er gennemarbejdet med koreografi, der med humor og varme understreger musikkens udtryk. En spændende koncert med lidt ud over det sædvanlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *