CHM Julekoncert med Københavns Barokkompagnie

Den 20. december kl. 15.00 i Hans Egedes Kirke.

CHM julekoncert 2009

I anledning af Händel året 2009 skal Händel fejres og det gør CHM på behørig vis ved at invitere den nydannede gruppe Københavns Barokkompagnie til at spille et program omkring Händels tid i London. Københavns Barokkompagnie består af Nickie Johansson, sopran, Pernille Petersen, blokfløjte, Kjeld Steffensen, barokcello og Jonas Nørgaard, cembalo. Der vil blandt andet være musik af Händels førsteviolinist; Pietro Castrucci, musik af hans kollega og konkurrent J.C. Pepusch og selvfølgelig en masse musik af Händel selv. Musikerne fortæller levende om Händel og livet i London under koncerten.
Efter koncerten er der glögg og æbleskiver.

Læs mere på www.barokkompagnie.dk

Entré 50 kr./CHM medlemmer gratis

Christmas concert in Copenhagen. December 20. 3 pm at Hans Egedes Church with Københavns Barokkompagnie playing Händel and friends.

Pressemeddelelse

Pernille Petersen vinder af international blokfløjtekonkurrence i London

Den unge lovende blokfløjtenist Pernille Petersen vandt søndag den prestigefyldte Moeck/SRP Recorder Solo Competition i London

Pernille Petersen var udtaget som én af de tre finalister i årets konkurrence. Pernille vandt med et 45 minutter langt program, som afspejlede de mange facetter af blokfløjtespillet. Pernille havde kaldt sit program ”Playful Gestures”, og programmet spændte fra tidlig middelaldermusik til nyskrevet musik af både af både dansk, japansk og italiensk oprindelse. Konkurrencen afholdes hvert andet år, og er tidligere vundet af vundet af blandt andre Pia Loman, Piers Adams og Ashley Solomon, men aldrig tidligere af en dansker.

Pernille Petersen vandt ud over æren en check på 500 £ og en recitel ved næste års Greenwich Early Music Festival. Dommerpanelet bestod af så fornemme kræfter som Maurice Steger, Julien Feltrin og Jane Chapman.

Den norske Gunnhild Tønder akkompagnerede på cembalo i bl. a. Sonata II i C-dur af Pietro Castrucci. Netop dette nummer har høstet meget ros, og den unge duo har planer om at udgive en række sonater af Castrucci på CD til næste år.

Pernille Petersen er 2008 uddannet ved Det fynske Musikkonservatorium hos Nikolaj Ronimus. For øjeblikket studerer hun i solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium med forventet debut i september 2010. Pernille har også studeret ved Det Kongelige Musikkonservatorium hos Lene Langballe og på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin.

Pernille Petersen er født i 1983 i Roskilde og har spillet blokfløjte fra en tidlig alder. Pernille udmærkede sig tidligt og vandt i 2000 guldmedalje ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence.

Pernille Petersen er aktiv som solist og kammermusiker både i Danmark og internationalt. Repertoiret spænder fra den tidlige musik til ny kompositionsmusik. Hendes faste ensembler består af duo med Bjarke Mogensen, acordeon, duo med Gunhild Tønder, cembalo, baroktrioen Lady Baroque, Trio NordicBlock samt Københavns Barokkompanie. Hun medvirker desuden i barokorkestrene Holmens Barokorkester, Spielgarten og Malmö Barokorkester.

This is the press release that was sent out to the danish press after the Moeck/SRP comptetition.

And the winner is…..

Pernille Petersen.

It was a great honour to take part in the Finals in the Moeck/SRP competition and so overwhelming to be awarded first prize!

Thanks to all my friends and family who has supported me, thanks to all my teachers through the years especially my mentor Nikolaj Ronimus who has also made my beloved instruments, thanks to my harpsichordist Gunnhild Tønder, thanks to SRP and Andrew Collis for making the event happen, thanks to the jury, thanks to Moeck for supporting economics and thanks to Per Gross and Leonard Kwon for being great colleagues and contestants.

Read a review of the finals here: www.musicalpointers.co.uk
and here: www.flauto-dolce.it

Looking forward to come back to Greenwich Early Music Festival next year for the winners recital.

Moeck/SRP konkurrence og koncert i Skt. Thomas Kirke

Søndag den 15. november deltager jeg som en af de tre finalister i Moeck/SRP konkurrencen i London. Konkurrencen finder sted i forbindelse med Greenwich International Early Music Festival 13-15.

Til finalen deltager vi med et 45 min. program som skal indeholde mange facetter af blokfløjtespillet. Jeg spiller musik af: Uccelini, Castrucci, Telemann, Berio, Hosokawa og Mogens Christensen. Gunnhild Tønder tager med som min akkompagnetør.

Inden vi tager afsted spiller vi programmet igennem til en koncert i Skt. Thomas Kirke den 8. november kl. 16.00.
Der er gratis entré.

hunden

Koncerter Sankt Petersborg og en lille tyvstart i København

Den 26.-30. oktober er jeg i Sankt Petersborg med Bjarke Mogensen, accordeon og spille 3 koncerter på Det Danske Kulturinstitut i Katharinapaladset og i Glasonov salen på musikkonservatoriet.

bjarke.portræt

Vi spiller to korte programmer sammensat af ny dansk musik, folkemusik og et enkelt stykke barok vi har vredet lidt i.

Men for ikke at snyde alle jer herhjemme (og for at øve os lidt:-) spiller vi en koncert med de to programmer i København også..

Det foregår:
Søndag den 25. oktober kl. 15.00: Pernille og Bjarke spille Ruslands program
i Hans Egedes Kirke, Vardegade 14, 2100 København Ø.
Der er gratis entré.