JUL JUL JUL

Så er det jul igen og koncertkalenderen bugner af Messiaser og juleoratorier. For min del bliver det to hyggelige koncerter i næste uge sammen med de andre blokfløjtestuderende fra Odense og Esbjerg. På søndag spiller vi til CHMs julekoncert i Hans Egede kirke på Østerbro i København og på onsdag gentages koncerten i Odense på konservatoriet. Programmet bliver consortmusik fra omkring Christian den 4.s tid.

Center for Historisk Musik (CHM) deler sammen med MUSA (der har hovedsæde i Århus) funktionen af at være Danmarks forening for tidlig musik. Dette efterår er jeg blevet medlem af bestyrelsen og er også blevet valgt til næstformand. Vi arbejder for at fremme tidlig musik i Danmark gennem at afholde koncerter og via udgivelsen af medlemsbladet “Custos” der bringer artikler og nyheder om tidlig musik.

På søndag er det så CHMs årlige julekoncert hvor koncertgængerne forkæles med skøn musik, glögg og æbleskiver:-) Det er gratis for foreningens medlemmer, ellers 50 kr.

Koncert søndag den 14. december kl. 19.30 i Hans Egedes Kirke i København (gratis/50 kr.)

Koncert onsdag den 17. december kl. 19.30 på Det Fynske Musikkonservatorium (gratis)

Tidlige Italienske Sonater i Frederiksberg Kirke

På fredag den 21. november kl. 17.00 spiller jeg koncert i Frederiksberg Kirke sammen med Allan Rasmussen, cembalo og Hanna Loftsdottir, cello. Programmet består af noget af mit yndlingsrepertoire, de virtuose tidlige italienske sonater fra 1600 tallet. Så jeg glæder mig rigtig meget til denne koncert. Jeg spiller på to Ganassi instrumenter, som jeg netop har fået hjem fra Nikolaj Ronimus, så de får deres debut på fredag.

Aftenmusik i Frederiksberg Kirke, fredag den 21. november kl. 17.00. Gratis Entre. Program: Sonater af Fontana, Cima, Uccelini, Frescobaldi, Rognon og VanWischel.
Se også: www.frederiksbergkirke.dk

Allehelgens koncerter

På lørdag er det allehelgens aften og det fejres med koncerter over hele landet. Blokfløjten var i barokken blandt andet associeret med død, så der er altid noget at lave ved denne årstid. Hyggeligt, ikke?

Jeg medvirker på lørdag den 1/11 kl. 20.00 ved Holmens Kirkes opførelse af Charpentiers Rekviem. Se www.holmenskirke.dk
Entre: 80 kr.

og ved Trinitatis Kirkes Allehelgens Kantate Gudstjeneste den 2/11 kl. 10.30 hvor vi spiller Bach: Actus Tragicus. Se: www.trinitatiskirke.dk

Samt i Århus Domkirke den 5/11 kl. 17.00 hvor vi spiller Bach: Actus tragicus på jysk grund. Se : www.aarhus-domkirke.dk

Sommeren er slut – efterårets koncerter kommer

Så er sommeren ovre og efteråret og skoleåret er startet igen. Det har været en sjov sommer med bl.a. opera på Valdemar Slot og koncert i Stockholm.

Nu er efterårets koncerter startet og på onsdag spiller Lady Baroque i Torslunde Kirke kl. 19.30. Programmet bliver med Uccelini, Vivaldi, C.P.E. Bach, Morley, Couperin. Virkelig sjovt og afvekslende repertoire. Koncerten er gratis. se også : www.torslunde.dk